Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

5.2.07

SP tegen geweld in de trein
Gisteren in een overvolle treincoupé: “Als u nu niet betaalt, halen we de SP erbij.” Hieraan vooraf ging een luidruchtige discussie tussen een conducteur, drie alleen maar Russisch sprekende jongeren, een hulpvaardige student en uiteindelijk de hele coupé. Maar na dit dreigement van de conducteur viel er een doodse stilte; oei, de SP in de trein. Dat betekent dat de trein stilgezet wordt op het eerstvolgende station, dat de ‘verdachte’ tegen zijn zin door de SP uit de trein wordt gehaald, en dat de trein pas weer vertrekt als de conducteur (op het perron) zijn versie van het verhaal aan de SP heeft uitgelegd. Kortom vette vertraging. De ijzingwekkende stilte na het SP-dreigement werd verbroken door een Surinaamse bejaarde dame die heel verontwaardigd riep: “Kan iemand mij uitleggen wat Jan Marijnissen hiermee te maken heeft?”
Tsja, ik zeg niet voor niets tijdens schrijftrainingen dat je alleen afko's moet gebruiken die je publiek begrijpt......

Anoniem @ 15:37 | link |