Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

1.2.07

Het hoge woord is eruit

Als je iets niet ziet, bestaat het ook niet. Dat denken ze in...

...Staphorst. Kinderen met de vraag: "Wat is een trut?", krijgen daarop als antwoord: "Bestaat niet. Zoek het anders maar op in het woordenboek."

Maar vanaf volgende maand is er geen trut meer te bekennen in Staphorst. In ieder geval niet in de christelijke editie van het Pocketwoordenboek Nederlands voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Uitgeverij Van Dale heeft samen met vijf reformatorische basisscholen in Staphorst dit gekuist schoolwoordenboek ontwikkeld.

De woorden 'kut, lul, neuken, geil, groupie, viagra, seks, sperma en prostituee' zijn geschrapt. Maar ook vloeken als 'godverdomme, jezus, jeetje, shit, gadver, gut, verdorie' mogen niet. Kinderen die deze woorden na maart nog gebruiken, krijgen daar 'hartstikke gelazer' mee. Al mogen deze woorden ook niet.

Maar hoe moeten de kindertjes deze woorden ook kennen, als ze eigenlijk niet bestaan? Ze staan immers nergens (meer) in het woordenboek. Hoe spannend wordt het dan als een kind in Staphorst een ongekuist woordenboek heeft, waar deze woorden wel instaan? Dat wordt hel en verdoemenis!

Nadja @ 15:47 | link |