Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

5.1.07


Vrijdag nieuwsdag


AAA

Waarom zou je veel geld betalen voor de dure AAA batterijen terwijl je ze goedkoop uit een 9 voltbatterij kunt slopen? Een blogger ontdekte dat die grote batterijen gewoon gevuld zijn met kleine batterijen type AAA. Openmaken is link, houd je handschoen altijd aan!
Ook interessant zijn oplaadbare batterijen met een USB stekker. Is je batterij leeg? Dan kun je die gewoon via je pc opladen en hoef je niet allerlei oplaad-apparatuur is huis te hebben.

Overigens voor mensen die liever een filmpje zien: hier kun je zien hoe eenvoudig het is om AAA batterijen uit een 9-voltbatterij te slopen. En voor wie er geen genoeg van kan krijgen is hier een handleiding hoe je een 1,5 voltbatterij maakt met wat paperclips en bakje waarin je ijsblokjes maakt. Je moet wel Italiaans kunnen lezen. Link

Tot slot, een al wat ouder bericht maar het stond wel in mijn geheugen gegrift: hoe je in dertig seconden een elektromotor bouwt met een batterij en een schroefje. De handleiding vind je hier.

Max Dohle @ 20:47 | link |