Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

18.1.07

Gestremd???

Een steeds terugkerende discussie bij ons in de auto is het verkeersbord dat vermeldt: ‘Doorgaand rijverkeer gestremd’. Hoe vaak ik ook zeg dat we die straat niet in moeten rijden, toch moeten we regelmatig aan het einde omkeren, omdat we toch echt niet verder kunnen.

Wat is er aan de hand? Mijn man interpreteert het woord ‘gestremd’ anders dan wordt bedoeld. Hij associeert ‘stremmen’ met gestremde melk of dikke yoghurt. Door dikke yoghurt kun je best heen, maar het gaat gewoon minder snel. Zo ook met een gestremde straat. Je kunt er wel doorheen, maar het gaat niet zo snel als normaal. Althans zo ziet hij het.

Eigenlijk is de kreet ‘Doorgaand rijverkeer gestremd’ dus misschien niet zo goed gekozen. En zeg nou zelf, wat is er mis met een eenvoudige kreet als ‘Weg afgesloten’? Een stuk duidelijker en voor minder uitleg vatbaar toch? Het zou ons in ieder geval regelmatig een U-bocht schelen…

Marleen @ 10:34 | link |