Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

6.12.06

Vrijdag Nieuwsdag

DikHoe is het met uw Japans? U hebt het wel nodig om het buikdansen in Japan te kunnen volgen. Twee ministers zijn aan het afvallen, want kennelijk is overgewicht een probleem in dat land geworden. Overgewicht is link.De beide ministers laten op de site zien hoeveel ze afvallen. De 55-jarige Ishida-san heeft een stofwisselingsprobleem een eufemisme voor zijn bierbuik. Hij gaat de strijd aan tegen de buik op het web. Tubby Takemi houdt van lekker eten, maar zegt wat Ishida-san kan, kan ik ook. Afijn.
En dat terwijl de BBC dinsdagavond liet zien dat dikkerds beter kunnen gaan bewegen dan afvallen. Na een jaar hebben ze misschien geen vet verloren, maar ze voelen zich wel stukken beter en gelukkiger. Volgens de onderzoekers die het project volgden draagt dat meer bij aan de gezondheid dan afvallen.

Maar Midas Dekkers vertelt in zijn boek Lichamelijke opvoeding dan weer dat je van sporten niet gezonder wordt. Dat is volges Midas nog nooit aangetoond. Het enige wat je ervan kunt zeggen is dat elk uur dat je sport krijg je er aan het eind weer bij. Ja denk ik dan weer 'als je dement in je rolstoel zit krijg je er nog een uurtje bij'. Er is nog denkvoer voor jaren!

Corporate blog
Debbie Weil schreef een boek over corporate blogging in de VS. Voor De Standaard gaf ze een interview. Er schokkend is het helaas niet en ook al niet opwindend. Ik geef het voor wat het waard is.

Max Dohle @ 19:51 | link |