Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

12.12.06

Verdoofd castreren en andere onzin
Gisteren las ik in Trouw: ‘Biologische boeren gaan verdoofd castreren’. En ik maar denken dat het om die arme biggetjes ging. Niks hoor, die boeren zijn pas zielig en moeten zelf verdoofd worden voordat ze aan hun onaangename klusje beginnen. Tsja, dit werpt wel ineens een ander licht op het programma van de PvD. Toch niet een ‘one issue’-partij, dus…..

Vreemde sporen
Nog zo’n onbegrijpelijk bericht: In drie vliegtuigen van British Airways zijn ‘sporen van radioactiviteit’ gevonden. Hoezo sporen van radioactiviteit? Dat is net zoiets als ergens sporen van licht vinden een week nadat er iemand met een zaklantaarn is langsgekomen. Gewoon nonsens dus.

Spleet
En dan dat gedoe rondom een abortus vanwege die hazenlip. Althans zo noemde Trouw die afwijking gisteren nog. Vandaag schreef de journalist ineens ‘hazelip’. Gelukkig stond er een uitleg bij: ‘Hazenlip’ is een term die door sommigen als beledigend wordt ervaren. Bovendien dekt hij de lading van de aandoening niet goed. Het woord suggereert dat er slechts een spleetje in de bovenlip zit, net als bij een haas. Maar in de praktijk is er vaak veel meer aan de hand. Niet alleen de bovenlip, ook de kaak, het verhemelte en zelfs de neus kunnen gespleten zijn. Medici spreken daarom liever van ’schisis’, het Griekse woord voor ’spleet’.
Ook een manier om de problemen tussen witte en groene spelling op te lossen……

Anoniem @ 12:13 | link |