Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

20.12.06

Het Groot Dictee

U hebt nog vier uur de tijd om te oefenen voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal, dat vanavond voor de zeventiende keer wordt uitgezonden (om 20.20 uur op Nederland 1). Hoe zit het met uw accuratesse? Bent u consciëntieus genoeg en hebt u uw spellingkennis onlangs nog geüpdatet en gefinetuned? Of kunnen de przewalskipaarden en tseetseevliegen u gestolen worden en gaat u vanavond lekker luiwammesen in uw aftandse tweezitscrapaudtje, onder het genot van een glaasje bessensap?

Voor degenen die goed beslagen ten ijs willen komen: waag u eens aan een oefendictee of werp een blik op de Dikke Drieduizend Dicteewoorden. Allemaal groen gespeld, want vanavond is niet de witte maar de groene spelling de norm. Succes!

Linda @ 16:01 | link |