Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

18.12.06

Doe mij maar Bach

Gisteren zijn we naar de Philharmonie in Haarlem geweest. We hebben daar het Weihnachtsoratorium beluisterd. Bach communiceert daarmee een boodschap van christelijke vrede. Het is dan ook bijzonder vredige, ontspannende muziek en zang.

Het was mooi, maar jammer genoeg moest ik ook van tijd tot tijd de gedachte aan mijn tandarts onderdrukken, een groot liefhebber van klassieke muziek en literatuur. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar als je onder tang- en boorbereik ligt, ben je wat minder ontvankelijk. En de laatste tijd maak ik behandelingen mee van wel anderhalf uur. Ontspannen, laat het over je heen komen, verzet je niet…

Vaak hoor ik gregoriaanse of barokke klanken tijdens de tandartssessies. Ook is poëzie over De Oorlog favoriet. “Het was oorlog”, hoor je dan gedragen declameren tussen het snerpen, kraken en janken door, “het was de winter van de oorlog”. Wat de communicatieve boodschap van mijn tandarts daarmee is, wil ik liever niet weten. Ik hoop maar dat het niet door mijn mond wordt geïnspireerd.

Een paar weken terug maakte hij zijn verontschuldigingen na alweer een behandeling. Het was die morgen enkel gelukt om een zender met clichématige kerstliedjes te vinden… Nee, doe mij dan maar Bach!

Lucien @ 10:37 | link |