Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

27.11.06

Bezint voor u als Sint begint!

Ja, we zijn er vroeg bij dit jaar: de Sinterklaasgedichten staan weer voor de deur. Als u zich daar NU vast druk over maakt, bespaart u dat straks veel onnodige stress. En op internet vindt u hulpmiddelen te over. Zo zijn er talloze sites met tips, trucs en voorbeelden: kijk bijvoorbeeld eens bij rijmgein Veruit het vermakelijkst zijn hier de gedichten die bezoekers zelf aanmelden om u te 'helpen'. Neem deze strofe:

Voor deze zoektocht geldt 1 belangrijke regel:
kijk alleen daar waar ik je zeg, jij vlegel!
Ja we gaan je hersenen trainen
dus hup hup in de benen.
zoek op de plek waar je poepje is verdwenen.


En zo gaat het nog even voort...

Wel heel handig zijn het 10-stappenplan en de rijmtips die u er vindt. Daarmee komt u overigens vanzelf uit bij de site Sinterklaasgedichten , die een veel groter arsenaal aan standaardgedichten biedt dan rijmgein, een rijmmachine en een heuse dichtwedstrijd! En alsof dat nog niet genoeg is: een rijmwoordenboek, handige Sint-links, liedjes en recepten. Toch kunt u zelf, mits u tijdig start, vast veel beter dichten dan de voorbeelddichters op al deze sites. U kunt een cd toch echt wel origineler aanprijzen dan op de volgende wijze?

Ben je treurig of juist blij?
Overal past een muziekje bij.
Het lijkt wel alsof Sint het kan ruiken:
een cd kan je altijd gebruiken!

Henri @ 11:15 | link |