Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

12.10.06

Vrijdag Nieuwsdag

Communiceren

Er is een nieuwe web 2.0-applicatie waarmee je 'dia's' kunt uitwisselen. Dat is handig want zo kun je ook powerpoint-presentaties online zetten en delen met anderen. Slide Share heet het en in enkele dagen al zo populair dat je een uitnodiging nodig hebt om mee te kunnen doen. Er hoort ook een blog bij waarop je voorbeelden vindt van de praktijk van sharing.

Eenvoudig com-mu-ni-ce-ren

Eenvoudig communiceren kan dat? Nou ja, zolang je woord 'communiceren' niet gebruikt is dat mogelijk. Het Nederlandse bureau 'Eenvoudig Communiceren' heeft een aantal 'richtlijnen eenvoudig communiceren' op het internet geplaatst, variërend van 'Kies een titel die aangeeft waar de tekst over gaat' tot en met 'Gebruik geen doorschijnend papier.' Eenvoudig communiceren. Ik denk dat de richtlijnen niet alleen nuttig zijn voor mensen die voor laaggeletterden moeten schrijven, iedere schrijver zou er kennis van moeten nemen.

Mannenkantoor


Communicatie is een meisjessport. ICT een mannensport. Je hebt dus kantoren of grote afdelingen waar alleen vrouwen of mannen werken. HvdS is een gemengd bedrijf, maar Sarah Schneider werkt op een mannenkantoor en blogt nu over het dagelijks leven op kantoor. Eén vrouw op 21 mannen. Stinkende sportkleding, alleen blikjes in de koelkast, een eeuwig lege toiletrolhouder, afijn... Het belooft interessant te worden, dus ik blijf kijken. Nu maar hopen dat Sarah niet de laan uitgestuurd wordt. Link

Max Dohle @ 11:28 | link |