Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

10.10.06

Rotte haai

Wat zijn de eenmansfracties in de Tweede Kamer? Welke actrice schuilt er achter het anagram onechte caviarun? Wat is de Engelse aanduiding voor Roodkapje? Is andijviestamppot wel of niet het lievelingskostje van Johannes van Dam? In welk jaar waren er voor het eerst blote borsten op de Nederlandse tv te zien?

Met deze en zo’n 35 andere vragen hield ik me gisterenavond bezig, samen met drie vriendinnen. We deden mee aan de Amsterdamse pubquiz (www.pubquizamsterdam.nl), die elke tweede maandag van de maand plaatsvindt in Café Amstelstroom en georganiseerd wordt door Saskia en Margôt. Zij slagen er steeds weer in een prachtige quiz in elkaar te draaien. Dat dit niet onopgemerkt blijft, bleek gisterenavond: het cafeetje aan de Amstel barstte bijna uit z’n voegen.

Een van de vragen was de inhoud te benoemen van een klein glazen potje. Je moest daarvoor wel even de straat op: de geur die het goedje verspreidde maakte dat het potje niet binnen geopend kon worden. Mijn teamgenoten en ik gokten op kaas uit de Pyreneeën, maar we zaten ernaast; het bleek rotte haai te zijn, een IJslandse lekkernij.

Uiteindelijk eindigden we als matige middenmoters. Volgende maand beter, want dan gaan we weer quizzen – of zoals het Witte Boekje ook wel spelt: kwissen.

Linda @ 14:21 | link |