Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

8.9.06

Vrijdag Nieuwsdag


Over de doden niks dan kwaads

Wat de blogs deze week zonder meer duidelijk maakten was dat werkelijk iedereen ter wereld Crocodile Hunter Steve Irwin kent en zijn dood betreurt. Op youtube is een echte Crikey-hype aan de gang. Je kunt er nu al minstens 2000 filmpjes zien met Irwin. Update: op e-Bay worden meer dan 2000 Irwin-memorabila aangeboden.

Voor wie het toch niet weet: Irwin was een stoere Australiƫr die elk gevaarlijk beest bij zijn staart pakte en het beest - dat dat hoogst onaangenaam vond - vervolgens aan de kijkertjes thuis liet zien. En dat alles met een aan ADHD grenzend onverzettelijk enthousiasme. Zo was hij ook in het dagelijks leven, schijnt. Als hij thuiskwam pakte hij de kat bij de staart en liet hem krijsend aan zijn twee kinderen zien. De kinderen waren dat gewend en zeiden dan 'dag pappa!' en gingen dan gewoon verder lezen in hun boek.

Niet iedereen vond Irwin overigens een held of dierenvriend. Germain Greer moest niks van zijn empathieloze gedrag hebben. Voor de critici: South Park. NSFW!

Hyperboek


Op 14 september gaat het eerste hyperboek van start. Lezers kunnen op internet geluiden en beelden toevoegen aan de historische, multimediale roman De man met de Hoed van Pauline van de Ven. U leest er alle over op deze site. Er staat ook een 'demo' online. Ja, die uitgevers willen graag multimediaal, maar een boek leest toch het lekkerst vanaf papier op de bank. Why bother? Ook geen mooi woord trouwens hyperboek.

Max Dohle @ 14:16 | link |