Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

29.8.06

Wordt het dit najaar eindelijk menens met Google?

Zoals het er nu naar uitziet opent Google de komende maanden frontaal de aanval op Microsoft. Sinds enige dagen valt Google's online tekstverwerker Writely Microsofts Word direct aan; en vanaf aanstaande maandag is er via Google een grote hoeveelheid gratis bedrijfsmatige toepassingen beschikbaar.

Writely is in ieder geval een genot om mee te werken. Simplisme in optima forma, maar met genoeg faciliteiten voor de snellere computerjongens en -meisjes. Sinds ik noodgedwongen WordPerfect in de wilgen moest hangen, heb ik niet meer zo lekker met een tekstverwerker gewerkt. De voordelen van Writely zijn, behalve de duidelijke interface, de mogelijkheid van het im- en exporteren van vele formats (vanzelfsprekend Word, maar bijvoorbeeld exporteren als PDF is ook mogelijk), de bereikbaarheid, de vele vormgevingsmogelijkheden, etc. Nadelen zijn er natuurlijk ook nog wel, zoals het ontbreken van een Nederlandse spellingchecker, maar ik durf er wat onder te verwedden dat dit binnenkort wordt opgelost. Het is tenslotte nog maar een betaversie (hoewel Google zijn betaversies wel heel lang in de lucht houdt).

Gemeenten, overheden, organisaties en bedrijven aller landen verenigt u.

Verklaar uzelf onafhankelijk en ga over op open source en/of webbased toepassingen. En probeer in ieder geval Writely even uit.

Willem Hendrikx

Marleen @ 15:45 | link |