Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

14.6.06

Zorg ervoor dat geen artikelen op het kanaal van de stemrang liggen!

We kregen opdracht een handleiding te maken bij een telefoontoestel, aan de hand van een Duitstalige handleiding. Nog niet zo lang geleden had ik ontdekt dat Word ook een functie kent om stukken tekst te vertalen en het leek me aardig de optie Duits (standaard) - Nederlands (standaard) eens uit te proberen op die handleiding: dat kon me nog eens een hoop werk besparen. Dacht ik.
Helaas: het resultaat was zonder meer boeiend, maar om nu te zeggen bruikbaar...
Een klein stukje handelend over de 'Sicherheitshinweise' wil ik u niet onthouden. U mag zelf raden naar de oorspronkelijke tekst.


De verwijzingen van de veiligheid

Met de werkgelegenheid van de telefoon moeten die altijd in de volgende beschreven fundamentele voorzorgsmaatregelen inzake veiligheid, in orde worden overwogen om het risico te beperken van branden, huidige effecten en lichamelijke letsels voor:

  • Lees deze begeleiding en voer u uit alle waarschuwingen en instructies, die op het materiaal aangewezen zijn.
  • Vóór schoon u trekt het materiaal , de stop van de muurafzet. Gebruik vloeistof of geen Sprühreiniger. Maak het materiaal met een vochtige doek schoon.
  • Gebruik niet het materiaal in dichte nabijheid aan water, z. B. in de nabijheid van een badton, een wasbassin, een keukenspoeling of een wasmachine of bij een Zwembad.
  • Plaats niet het materiaal op een onstabiele auto, tribune of een lijst. Het materiaal zou anders zwaar kunnen worden beschadigd .
  • Zorg ervoor dat geen artikelen op het kanaal van de stemrang liggen. Zet niet het materiaal op een plaats op, waarop per ongeluk op de materiaalstap iemand of over stolpern het kon.

Paul @ 15:15 | link |