Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

26.5.06

Vrijdag Nieuwsdag

Ik lees in het AD dat B&W van Amsterdam zijn gaan webloggen. Rijkelijk laat lijkt me, nu het bloggen weer op zijn retour is. Het is al Web 2.0 wat de klok slaat en Cohen gaat bloggen.

We gaan toch maar even kijken! Dan moeten we al twee keer klikken om er te komen, dat is één keer te veel. Overigens heeft HvdS veel teksten geschreven voor deze prachtige website van Amsterdam. Maar dat terzijde. Wat schrijft Cohen? eerste zin:

"Vandaag schrijf ik mijn eerste weblog."

'Dat kan niet goed gaan,' denk je dan. Hij beheerst het jargon niet: je schrijft op je weblog een bericht of posting. De wethouders gaan bij toerbeurt het blogstokje aan elkaar doorgeven. Het moet niet erger worden! Misschien kun je toch maar beter een goed glas wijn gaan drinken en deze beker aan je voorbij laten gaan. Dat is ook de visie van Retecool:

Kijk eens aan! Het Amsterdams college is ultrahypermodern aan het webloggen geslagen. Job Cohen trapt af met een heerlijk lifelogje waar veel blatende dertigers met een kleur in hun naam nog een puntje aan kunnen zuigen.


Tja, ik kan ze geen ongelijk geven. Amsterdam is gewoon te laat.


Wat nog? Een handleiding heb ik ook weer voor u (en mijn collega Paul) gevonden. Deze Japanse dame legt u uit hoe u een T-shirt moet vouwen. U hoeft maar tien keer te kijken en dan oefenen. Banzai! Prettig weekend.

Max Dohle @ 09:52 | link |