Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

18.5.06

Vrijdag nieuwsdag

Deze week stond natuurlijk geheel in het teken van Ayaan Hirsi Magan (magan@tweedekamer.nl). Zij gaat werken voor een christelijke denktank in de VS die zich bijvoorbeeld keert tegen homohuwelijken. Zendingswerk genoeg dus voor Ayaan.

De buren van Ayaan hadden last van haar. Zou ze veel blaffen? Nee, maar dit is even een bruggetje naar bijzonder communicatienieuws. Een regionale Organisatie in Cambridgeshire gaat namelijk volgende week aan hondeneigenaren een cursus 'communiceren met de hond' verzorgen. Defra, zo heet de organisatie, houdt zich namelijk bezig met geluidsvervuiling. Honden blaffen te veel en de baasjes moeten leren beter met de hond te communiceren en al die blafjes en huiltjes beter van elkaar kunnen onderscheiden. Honden blaffen en huilen op wel tien verschilende manieren. Uit ervaring weet ik trouwens dat blaffende honden wel degelijk ook bijten. Daar had ik geen cursus voor nodig.
Link

Veters knopen

Ik vond nog een aardige handleiding voor de zeilers onder ons: 16 manieren om je schoenveters te knopen. Dit is de snelste manier:

I tie my shoelaces with an "Ian Knot", the World's Fastest Shoelace Knot: Make a loop with both ends and simultaneously pull them through each other to form an almost instant knot. It's a truly revolutionary way to tie your shoelaces!

Max Dohle @ 23:35 | link |