Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

9.5.06

To TPG or not to TPG?

Hoe breng ik onze producten onder de aandacht van de klant? Een vraag die u wellicht herkent. Natuurlijk met een mix van push én pull, oftewel een papieren brochure én informatie op internet. Toch vraag ik me af of die push van papier nog wel werkt. En als elk ander bedrijf vragen ook wij ons wel eens af of die papieren mailingen geen geldverspilling zijn.

Tijdens mijn overpeinzingen word ik gestoord door een telefoontje van iemand van TPG. “Wij hebben het vermoeden dat u uw grote hoeveelheden post via een andere aanbieder verspreidt.” Die man moet gedachten kunnen lezen, want dat was inderdaad mijn overweging. Toen ik zei dat zijn vermoeden wel eens zou kunnen kloppen, begon hij een heel relaas over de snelle bezorging van de post door TPG. Snelle bezorging doet er alleen in onze situatie niet toe. Áls het maar bezorgd wordt. “Het spijt me, maar we kiezen voor kostenbesparing.” De arme man kon hier niets tegenin brengen en ik voelde me een schurk. Belachelijk natuurlijk, maar ergens doet zo’n situatie nu eenmaal een appel (appèl mag niet meer) op mijn rechtvaardigheidsgevoel. TPG bevindt zich mijns inziens namelijk in een oneerlijke concurrentiepositie. De concurrent pikt de grote mailings en TPG mag de losse poststukken van particulieren vervoeren. En moet daarvoor ook nog eens een duur systeem van brievenbussen in stand houden. Ik zei dan ook tegen de TPG-man dat hij gewoon eens bij de NMA moest aankloppen. Die ‘waakhond’ slaat bij allerlei onnodige dingen alarm, maar dit soort dingen ziet de NMA niet? Of heb ik het helemaal mis?

Rolinda Buteyn

Marleen @ 18:48 | link |