Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

24.5.06

Rare jongens, die Grieken!

De afgelopen anderhalve week heb ik op zonnig Kreta doorgebracht. Van een vorige reis wist ik nog dat je niet met je handpalm naar voren moet zwaaien want obsceen, dat meisjes niet met een rozenkrans horen te spelen en dat 'Nè' 'Ja' betekent.

Inmiddels weet ik ook het verschil tussen 'Yasoe' ('Hoi') en 'Yassas' (iets beleefder dan Yasoe, meer voor het begroeten van ouderen of als je een groepje mensen begroet), ben ik heel goed ik proosten met raki ('Yammas'), heb ik het stopwoordje 'Endaksie' ('OK') ingelijfd en kon ik met een 'Chronia polla!' onze gastvrouw feliciteren met haar naamdag.

Het enige waar ik maar niet aan kon wennen is dat je gebruikt toiletpapier in een pedaalemmer moet deponeren... Maar ja, als je op Kreta bent, doe dan als de Kretenzers :o)

Manon @ 14:44 | link |