Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

12.5.06


Pleisters

U hoort mij niet zeggen dat plaatjes meer dan duizend woorden zeggen. Met duizend woorden kun je veel meer zeggen dan met een plaatje en bovendien zeggen de meeste plaatjes me helemaal niks of maar één ding. Nou ja veel teksten zeggen me ook niks. Maar er zijn plaatjes die helemaal geen woorden nodig hebben, ook al worden die woorden er wel bijgevoegd.

Dat bewijst de handleiding hoe je een pleister bevestigt die gewoon blijft zitten en niet in de afwasteil gaat drijven of in bad (een vriendin van mij verloor eens een pleister in een kom soep die ze voor een student had opgeschept in de Mensa). De woorden bij deze instructie kunnen we verstaan noch lezen, maar het is van meet af aan duidelijk waar dit over gaat en hoe je de pleister zo behandelt dat je gewoon kunt afwassen en in de regen lopen.

Pleisters plakken

Ja, ik ben weer terug op vrijdag nog even warmlopen en mijn hooikoorts onderdukken.

Max Dohle @ 11:12 | link |