Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

24.4.06

Spreken is zilver, kijken is goud

Gelezen in Taalpost: "In het Noordbrabants Museum in Den Bosch vindt van 29 april t/m 3 september 2006 een tentoonstelling plaats over spreekwoorden en zegswijzen, niet alleen zoals ze worden aangetroffen in boeken, maar ook zoals ze voorkomen in het werk van beroemde kunstenaars, in gebouwen en op gebruiksvoorwerpen. De expositie is getiteld 'Spreken is zilver, kijken is goud' en laat volgens de organisatoren zien "welke kostbare culturele schat er in onze spreekwoorden en gezegden verborgen ligt"."

Spreekwoorden en gezegden in de kunst, daar kan ik wat mee. Maar hoe moet ik me dat voorstellen bij gebouwen en gebruiksvoorwerpen? Tijd dus om weer eens een museum te bezoeken.

Meer informatie vindt u op de site van het Noordbrabants museum.

Manon @ 12:01 | link |