Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

28.4.06

Gaar, man!

Veel mensen vinden het leuk om te kijken wat er gebeurt als je namen door de spellingchecker van Microsoft Word haalt. Als je Johannes schrijft, stelt Word Douanes voor. En voor Reitsma komt hij onder andere met Leidsman en Rietman. Words wegen zijn redelijk ondoorgrondelijk, en ik hou dat graag zo.

Oneindig mooier vind ik het edele anagram. Met de letters van je naam (of van een willekeurige andere lettercombinatie) iets nieuws bouwen. Liefst iets betekenisvols. Een bekend anagram is dat voor Piet Mondrian (Engelse spelling): I paint modern. Dat heeft toch iets mystieks. Ik ben nog aan het zoeken naar wat "machines ijlen" over mij zegt.

Een erg strakke anagrammengenerator vond ik in Finland of all places, bij Arrak. Hij maakt ook Nederlandse anagrammen. Gaar, man!

Meer bekende namen geanagrammeerd vindt u op Maanrag (ook een mooie!)

Johannes @ 13:44 | link |