Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

10.3.06

Vrijdag Nieuwsdag

Weer een 'lauwe' week, want verkiezingen en dan zijn alle ogen gericht op de pet van Lousewies. Toch een opmerkelijk bericht uit Belgiƫ: bloggers worden voortaan door de grote radio- en televisiestations op achterstand gezet. Zij ontvangen alle persberichten later dan vakjournalisten. Dat zijn de media met de journalisten overeengekomen. Bloggers zijn lastige muggen voor de journalistiek, hoewel aan de andere kant de Volkskrant tijdens de Spelen veelvuldig citeerde uit weblogs.
Link

Bloggers kwamen ook al in een duister daglicht, toen aan het licht kwam dat vooraanstaande bloggers in de VS zonder bezwaar allerlei 'marketingpraatjes' overnemen van het noodlijdende Wal-Mart. Walt-Mart bestookt bloggers met e-mails over de problemen - wij moeten veel te hoge verzekeringspremies betalen - en bloggers blijken graag bereid mee te huilen met de wolven. The New York Times bericht.

Kijk op Windows live search
Er is wel een heuglijker nieuwtje voor liefhebbers van weblogs. In april komt de Amerikaanse firma Bottox met een applicatie op de markt waarmee je in een handomdraai een website maakt op basis van het nieuws op je favoriete blogs. Ik weet niet hoe dat er precies uitziet, maar ik stel me voor dat er kaders komen met volledige berichten geplukt van je favoriete blogs. Zelf gebruik ik overigens bloglines om snel te kunnen zien wat er voor nieuws is op de weblogs. Dat scheelt een hoop tijd.

Maar het grootste internetnieuws is wel de lancering van Windows Live search, de nieuwe zoekmachine van Microsoft. Beter dan Google, claimt Microsoft. Ik moet zeggen dat ik inderdaad aanzienlijk meer hits kreeg bij Windows dan bij Google toen ik mijn naam als zoekopdracht opgaf. De vraag is natuurlijk of je daar blij mee moet zijn. Met meer hits bedoel ik dan.

Max Dohle @ 20:31 | link |