Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

17.3.06

Vrijdag Nieuwsdag

Nieuw weblog

Via Onze Taal heb ik deze week een nieuw weblog ontdekt: nltaal. Het blog lijkt wat de onderwerpen aangaat op de korte berichten die we dagelijks vinden op de website van Onze Taal. Maar hier vinden we uitgebreide besprekingen en dat is interessant. Het blog wordt gehost door blog.nl die in de meest in het oog springend kader - links - reclame maakt voor andere blogs. Dat is erg verwarrend. Maar verder ziet het er allemaal erg mooi uit. De onderwerpen van het blog zijn taal, literatuur, straatnamen, taalcolumns, geschiedenis van de taal et cetera dus dat belooft wat. Maar het is vooral een linklog in de zin dat er een toelichting wordt gegeven bij een link. Het is verder niet persoonlijk, of kritisch of ironisch. En dat is wel wat een beetje bij een weblog hoort. Nog een minpuntje: elk onderwerp heeft een eigen feed. Dat is erg overdreven voor een eenmansblog. Ik zou liever één feed voor het hele blog willen zien.

De handleiding
Dat het nu uitgerekend de Japanners zijn die ons leren hoe je gemakkelijk een aardappel schilt. Banzai! U eet allang geen aardappels meer omdat het schillen meer bij uw oma past. Ga weer aardappels eten! Als u maar geen koudwatervrees hebt. Kijk en huiver!

Over eten gesproken: hier zijn vele huiveringwekkende voorbeelden van Chinglish!


Max Dohle @ 20:34 | link |