Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

8.3.06

Portalwerving is hot

De overheid doet 'het' al een jaar of zes: personeel werven via aparte portals zoals Werkenbijdeoverheid.nl, Werkenbijhetrijk.nl en Werkeninhetonderwijs.nl. Tegenwoordig gebruiken steeds meer ICT-bedrijven deze truc ook om moeilijk vindbaar personeel binnen te halen. In Carp nr. 3 (08-03-2006, pagina 19-20) heeft Thijs Plug hierover een leuk artikel geschreven.

Los van huisstijl of niet?
Het voordeel van een aparte wervingsportal is dat de recruiters zich niet langer aan de huisstijl van de site hoeven te houden, ze kunnen het zo gek maken als ze willen. Zo heeft Gewoondoenandersdenken.nl van CapGemini een soort 'Dancing with the Stars'-jury met cijferbordjes die jouw antwoorden op een serie vragen waardeert, of je kunt direct naar de vacatures gaan. Op Mijnnaamisjob.nl van Ordina is de huisstijl wel herkenbaar: frisse silhouetten (van de nieuwe werknemers?), waarop je kunt doorklikken voor meer informatie over werken bij Ordina, loopbaanontwikkeling en de vacatures. Ook Fusiekoorts.nl van Getronics PinkRoccade past binnen het huisstijlformat en lijkt daardoor op een perssite met nieuws over de fusie tussen Getronics en PinkRoccade, maar blijkt vooral een vacaturesite te zijn.

Veilig rondneuzen
De opvallende namen werken prikkelend en lijken een lagere drempel te hebben dan de vacaturesectie op een site. Een kijkje nemen op een wervingsportal is minder bedreigend voor een latente werkzoekende, omdat het niet voelt als echt solliciteren. Maar het is dan nog maar een kleine stap om op het linkje Vacatures te klikken en wèl te solliciteren. En zo kom ik weer op mijn stokpaardje Captology (zie ook het artikel in Tekst & Content nr. 6, Hoe we ons laten verleiden).

Manon @ 13:48 | link |