Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

26.1.06

Spellingkwelling
Eindelijk is het zover: de Taalunie heeft de eerste fouten in het Groene Boekje officieel toegegeven, zij het zeer schoorvoetend. Alle fouten (mét verbeteringen) zijn te vinden op de Woordenlijst-site van de Taalunie. Vooralsnog betreft het met name fouten in de Leidraad van het Groene Boekje en is er maar een zeer beperkt aantal woorden uit de lijst zelf opgenomen. Verwacht er dus niet teveel van; de echt storende zaken zitten er nog steeds gewoon in, maar er is een begin moet u maar denken. Gelukkig breken we Frankrijk weer af als Frank-rijk en niet langer als Fran-krijk. Maar appèl blijft voorlopig gewoon appel. We kunnen ons dus verheugen op nog veel meer van dit soort lijstjes, ben ik bang.

Wilt u zelf weer door de spellingbomen het spellingbos zien? Volg dan onze geheel vernieuwde workshop Nieuwe Spelling en Taalvaardigheid of bestel de handige Hendrikx Van der Spek-Spellingmuismat.

Henri @ 10:53 | link |