Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

9.12.05

Vrijdag nieuwsdag


Geitenbreiers

Nieuw op het web is de grote grijze geitenbreier: nieuws met een papje. Humor. Nou ja de koppen zijn vermakelijk, maar ook direct weer zo beschrijvend dat je het bericht zelf niet meer hoeft te lezen:
BVD heeft keten van geheime complexen door heel Nederland waar Limburgs wordt gesproken.
In deze kop wordt het gehele nieuws al weggegeven. Hoef je die lappen tekst eronder ook niet meer te lezen. Maar serieus, de schrijvers zouden er goed aan doen intrigerende koppen te maken en de lengte van het bericht zelf flink in te korten. Zeg maar de lengte online-nieuwsberichten van de NOS.

Wat het echte nieuws betreft, heeft Pascal Vyncke van het Vlaamse Seniorennet de Wablieftprijs gekregen voor helder taalgebruik. En dat is maar goed ook, want dat is de doelstelling van de website: een wekelijks overzicht van het nieuws op een klare, heldere manier in een eenvoudige taal. Gefeliciteerd Pascal! Pascal begon de site overigens op verzoek van zijn oma toen hij veertien jaar oud was.

Podcast is woord van het jaar volgens de New Oxford American Dictionary. Direct bleek ook dat 'Adam Kerrie' die een scriptje maakte dat mp3tjes automatisch op je iPod zet, de wikipagina over dat onderwerp stiekem had bijgewerkt, dat wil zeggen anderen betrokkenen gewist had van de pagina. Hoe staat het met Den Boon, de baas van de Dikke Van Dale? Meestal komt hij al vroeg in de herfst met zijn woorden van het jaar. Van Den Boon nog geen nieuws. Te druk gehad met de nieuwe uitgave van zijn woordenboek. Verkoopt het eigenlijk wel zo'n duur woordenboek?

Gij zult knopen! Een handleiding was ook weer in het nieuws en het zal onze Paul wel verheugen als kapitein van de Noorderzon. Een online-handleiding voor het leggen van knopen. Zoals de butterfly knot. Filmpje!

En dan was gisteren John Lennon al weer 25 dood. Voor zijn huis neergeschoten. Stel je voor dat er geen hemel is voor John! Imagine!

Max Dohle @ 11:15 | link |