Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

18.11.05

Vrijdag Logdag


Mijn collega's zijn gek!


I work with fools is een weblog waarop werknemers anoniem hun gram kwijt kunnen over collega’s die dom zijn, een en al tiet zijn, seksistisch zijn al wat al niet meer. Ik hou daar niet van. Er is altijd een soort ongeremdheid bij de deelnemers. Hun ware aard komt naar boven en ze zijn daarom meestal kwalijker en dommer dan de collega's die ze aan de schandpaal nagelen.

Zo is er een verhaal over een Spaantalige collega die loonsverhoging wilde omdat ze 'oriëntaals' was. De mop is dan dat ze bedoelde dat ze tweetalig is. Wat dan ook al niet in haar voordeel spreekt is dat ze roddelt en spioneert. Dat soort werk! Over collega's die de hele dag uit hun neus eten, uit hun mond stinken, die het doen met hun baas, die dommer dan dom zouden zijn, die drinken op het werk of winden laten of met mes en vork eten. Ik bedenk maar wat categorieën, maar het zal me niet verbazen als je ze alle terugvindt op I work with fools.

Het zijn altijd dingen die ik niet leuk vind, die neerbuigend zijn bijvoorbeeld die ongehoord populair zijn bij de bezoekers. Op een bericht volgen rustig 400 reacties. Het lijkt Geenstijl wel.

De site heeft zelfs een heuse mission statement die dertien argumenten voor het bestaanrecht bevatten. Het eerste argument is natuurlijk 'de wereld laten zien met wat voor idioten we moeten samenwerken.' Dat is natuurlijk geen mission statement maar gewoon de opzet van de site.

Max Dohle @ 16:06 | link |