Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

4.11.05

Vrijdag logdag

Fok!
Bekende naam, die je overal en nergens tegenkomt: Fok! Ik heb me er nooit echt in verdiept, omdat het me op het eerste gezicht niet beviel. Weer zo'n site van kleine spitsburgertjes die zich onder pseudoniemen overal druk over maken en daar ook nog enige vorm van humor van willen maken.

Wat is Fok!? Het is een conglomeraat van sites: fora, weblogs, columns (nou ja, wat ervoor door moet gaan), nieuws, games en kritieken. Een soort tijdschrift dus op internet. Maar dan een tijdschrift waarin je ook de rotzooi serieus besproken terugvindt. Geen eindredactie natuurlijk, geen kwaliteitscontrole. Iedereen mag meedoen het is een vrolijke bende, met als gevolg dat Fok! voortdurend op zoek gaat naar medewerkers. Dus wie nog een pseudoniem in zijn achterzak heeft kan er terecht. Internet groei toch eens op!

Wat hebben ze voor weblog? Nou bijvoorbeeld over Big Brother.

Zal Joost verder nog Roel gaan nomineren en Roel Joost weer op zijn beurt? En krijgt Chantal nu eindelijk ook eens stemmen of weet zij deze ronde zich weer hieruit te 'roddelen?' Allemaal vragen waar nog eventjes gewacht op moet worden voor de live-uitzending van vanavond.


Dat niveau dus, maar het past bij het programma. Dan is er natuurlijk ook het Fok! blog. Dar is ook iedereen welkom, maar er zijn vaste schrijvers met namen als: Mannee, RealBizkit666 en StarSignLeo die overal commentaar op heeft, maar kennelijk nog wel in de sterren gelooft.
Je snapt als je het allemaal leest niet waarom ze niet gewoon alles een column noemen, want veel verschil in vorm tussen de berichten is er niet, een column is gewoon een extra lang bericht. Maar dat is ook modern, het geldt eigenlijk voor alle tijdschriften tegenwoordig: iedereen met een mening heeft een column.

De vormgeving van Fok! is overigens wel zeer de moeite waard. De inhoud is Fok!

Links:
Fok!
Fok! blog
Fok! Big Brother

Max Dohle @ 11:00 | link |