Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

30.9.05

Vrijdag logdag

Bifurcated Rivets

Obituary for one Dorothy Gibson Cully, 86: She was born the second child of six in 1919, daughter to Kathleen Heard Gibson and Calvin Hooper Gibson, an inventor best known as the first person since the Middle Ages to calculate the arcane lead-to-gold formula. Unable to actually prove this complex theory scientifically, and frustrated by the cruel conspiracy of the so-called "scientific community" working against his efforts, he ultimately stuck his head in a heated gas oven with a golden delicious apple propped in his mouth. Miraculously, the apple was saved for the evening dessert. Calvin was not.
Mooi verhaal en daarmee kwam ik op de site met de wonderlijke naam Bifurcated Rivets van de Brit Lindsay Marshall. Een linklog, maar wel heel bijzonder. Er staan als postings alleen maar uitroepen: strange, excellent, hmmm, creepy, weird. Je blijft maar klikken, je kunt nauwelijks selecteren. Briljant of ondoordacht? Ik weet het niet, er zit een nerd achter, dus wie weet is het gewoon leuk bedoeld. Toch komen we op het blog ook een goed geschreven artikel tegen over serendipiditeit. Intrigerend, het overkomt mij ook vaak dat je iets vindt waarnaar je niet op zoek was. Misschien is dat wel het idee achter de uitroepen. Je vindt iets bijzonders als je maar klikt. Wie niets zoekt, vindt veel.

Dan de naam bifurcated rivets, ik denk dat het gespleten nagels betekent. Dat zeg ik op grond van de Van Dale, maar je moet niet alles geloven wat in Van Dale staat! Het is zoiets:

Daar bestaat vast ook een goede Nederlandse naam voor. Wie?

Max Dohle @ 06:32 | link |