Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

13.9.05

Schan Dale blunders

Iedereen die blindelings op Van Dale vertrouwt en dat in de toekomst graag blijft doen, kan maar beter geen bezoekje brengen aan het Schan Dale Blunderweb (www.schandale.com). Alle inconsequenties, fouten en slordigheden van de cd-romversie van dit woordenboek worden op deze site met een bijna satanisch genoegen blootgelegd. Vooral leuk zijn de blunders op het gebied van grammatica. Zo heeft de cd-rom bijvoorbeeld geen enkel probleem met de meervoudsvormen in: De vee├źn bezorgen de gespuisen grote hinders. (Ook in het enkelvoud trouwens een beetje een rare voorbeeldzin, maar goed...) En wat is er nou helemaal mis met de zin: De tinnenste schotel was nog drijfnatter dan het beregoedere servies ? Van Dale weet het ook niet. Wist u trouwens dat allerijl geen meervoud heeft? Kijk, dat weet Van Dale nou weer wel!

Anoniem @ 13:56 | link |