Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

5.8.05

Vrijdag logdag

De Contrabas

Van ex-collega's wil je natuurlijk weten wat ze tegenwoordig zoal uitvreten. Chrétien Breukers is een voormalige tekstschrijver bij HvdS en een man met veel talent hou je natuurlijk niet lang bij je. Breukers dicht. Breukers staat in de dikke Komrij. Maar Breukers dicht niet alleen. Hij publiceert er ook over: hij schrijft recensies, is medewerker van Rottend Staalen heeft als modern mens natuurlijk een poëzieweblog, een veelbezocht blog.

Het blog heet De Contrabas, maar was eens De Windroos. Dat zit zo: Breukers heeft bij uitgeverij Holland de befaamde windroosreeks nieuw leven ingeblazen. Dat is een poëziereeks met bundels van nieuw talent. Maar Holland kon het veelzijdige talent van Breukers natuurlijk ook niet vasthouden en daarom is er nu De Contrabas een vergelijkbaar project van uitgeverij de Weideblik. Het project heeft dus een weblog over poëzie: de contrabas. Dat is wel duidelijk als je het blog opent een veel te grote foto van het instrument staat pontificaal op de homepage. Kan dat kleiner?Er valt over het thema kennelijk heel wat te melden, want Breukers plaatst meerdere postings per dag. Er wordt driftig gereageerd op de berichten, dat heeft ook wel te maken met de uitdagende stijl van het blog en smaken verschillen dan ook nog eens in luiletterland. Er zijn veel dichters waarover je kunt roddelen en het huidige gedoe bij de uitgeverijen werk ook lekker mee.

Er zijn meer poëzieblogs zoals het blog van Bart FM Droog, maar daar zit weinig vaart in. Breukers timmert flink aan de weg. Da's Mooi!

Max Dohle @ 02:37 | link |