Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

23.8.05

Verkeerd in goede staat


Marktplaats is een genot. En ons Maria - Van der Hoeven - zou er eens moeten kijken, om vast stellen op welk niveau van taalvaardigheid het Nederlandse onderwijs leerlingen aflevert. Maar afijn, daar is het me nu even niet om te doen. Het gaat mij om de verkooptechnieken. Soms lijkt Marktplaats wel een weblog.

Een leuke half hoogslaper met rode "gordijntjes cq raampjes" om bijvoorbeeld een hut onder het bed te maken. Het bed is bijzonder degelijk en het trapje is aan beide zijden van het bed te bevestigen. Het bed is niet zo lang gebruikt omdat onze twee dochters al snel bij elkaar in een stapelbed op 1 kamer moesten. Er kwam namelijk een derde kind bij. Na een verbouwing waarbij ze nu allemaal een eigen kamer hebben, is het bed overbodig geworden.

Hoe vertel je nu aan de potentiƫle koper dat het bed nauwelijks gebruikt is. De allesomvattende waarheid. Namelijk het feit dat er een derde kind 'bijkwam' et cetera. Terzijde: dat kind viel zo in dat bed natuurlijk, of moeder was te dronken om zich te herinneren dat ze zwanger was geraakt. Vraag blijft waarom moeder nu niet dat stapelbed wegdoet, nu alle kinderen na de verbouwing een eigen kamer hebben?

Zeg dat gewoon als alle anderen: verkeerd in goede staat!

Max Dohle @ 21:30 | link |