Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

2.8.05

Bedrijfsastrologie

Heeft uw bedrijf als een bedrijfsastroloog geraadpleegd over het succes van uw ondernemimg? Ik citeer een van de kandidaten:
Uit de oprichtingshoroscoop van een bedrijf kan een analyze worden gemaakt van de sterke en zwake kanten van een bedrijf, Er kunnen oplossingen worden gevonden voor knelpunten en gunstige perioden kunnen worden aangegeven voor expansie, consolidering of herorganisatie, etc. Ook de horoscoop van de oprichter of directeur van een bedrijf geeft ons een belangrijke sleutel in handen tot het succes van een bedrijf.


Volgens Quote heeft zelfs KLM een berdijfsastrologe geconsulteerd na de fusie met Air France: Quote quote:

'Cossar (een astrologe, red.) had twee klanten meegenomen, die vertelden over hun ervaringen: mr. Erik van Rossem, eigenaar van Van Rossem Advocaten in Amsterdam, en Michael Kimman, vice-president van de IT-afdeling van KLM. Kimman liet zich adviseren in het kader van de fusie met Air France. De horoscopen van beide luchtvaartmaatschappijen en het fusiebedrijf dienden als basis voor het bespreken van verschillen in bedrijfscultuur en de relatief sterke en zwakke punten. Er werden ook horoscopen van medewerkers getrokken om de samenwerking en taakverdeling binnen teams te verbeteren. Volgens Kimman werd de astrologische benadering door de informatici ontvangen met een mengeling van spot en nieuwsgierigheid.'


Als ik u was zou ik ook maar eens in de sterren gaan kijken!

Max Dohle @ 10:20 | link |