Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

31.8.05

17.000 Sms-jes

Via de GSM-masten en de medewerking van de GSM-masten-eigenaars heeft de politie Rijnmond de mobiele telefoonnummers (niet de namen!) achterhaald van 17.000 voetbalfans. Deze mensen hebben allemaal via een sms-bericht de oproep gekregen om toch nog eens de site van politie Rijnmond te bezoeken en de relschoppers van 17 april te identificeren. Het schijnt te werken: inmiddels hebben vijf mensen zich gemeld die zichzelf hebben herkend.

Het lijkt CSI wel... Maar is dit nou een prettige ontwikkeling dat iedereen zomaar opgespoord kan worden via het signaal van je mobieltje? En kan dit trucje herhaald worden? Ik geloof van niet: bij de volgende wedstrijd zetten alle relschoppers natuurlijk thuis hun mobieltje al uit.

Manon @ 13:36 | link |