Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

11.7.05

Watskeburt?

Misschien denkt u "Welke taal is dit nu weer?". Of weet u dat dit de titel van een nummer 1-hit op de radio is en vooral wordt gebruikt door jongeren tussen de 12 en 18 jaar? Het betekent in ieder geval "Wat is er gebeurd?".

Uitgeverij Prisma wil inspringen op de hype en wil in de zomer van 2006 een jongerenwoordenboek uitbrengen. Op de website www.dropjelyrics.nl kunnen mensen vanaf 15 augustus hun favoriete woord of begrip opgeven, voorzien van een omschrijving en een voorbeeldzin. De inzenders van de meest originele woorden kunnen een leuke prijs winnen.

Ik vraag me persoonlijk of de woorden die nu actueel zijn, volgend jaar zomer ook nog door de jeugd worden begrepen. Niets zo veranderlijk als de taal van de jongeren...

Marleen @ 16:41 | link |