Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

22.7.05

Vrijdag logdag

Naaktbloggen

Nee, niet naakt achter uw pc kruipen, maar plaatjes van blote vrouwen op een log posten. Kan dat? Als bloot functioneel is of kunstzinnig kunt u er samen met uw partner naar kijken en uw pc ook nog met een gerust hart langs de straat zetten.

Eric Kellerman en Brooks Ayola stellen samen Art Nude samen, een weblog met arty-foto's van naakte vrouwen. Mooie foto's gemaakt door top-fotografen. Het weblog is inmiddels alweer tweeëneenhalfjaar online. Het begon in januari 2003 onder andere met de wereldberoemde contrabas (of is ze een cello?) van Man Ray:De foto's op het blog zijn links, dat wil zeggen u ziet de foto op de oorspronkelijke site (de HTML-code daarvoor is: [img src="url" /] (vervang de [] door <> en het werkt). Dat heeft als nadeel dat de links op een gegeven moment 'dood' zijn als de foto op de oorspronkelijke site is weggehaald. Het is een truc om auteursrechten te omzeilen, maar de vraag is of de rechter daar wel zou intrappen. Maar goed internet maalt niet om auteursrechten.

Art Nude is een mooi blog. Alleen de teksten bij de foto's zijn volstrekt amateuristisch en kunnen beter achterwege blijven. Voorbeelden te over al op de huidige pagina:
I love the look of RJ Muna's images
American Michael Sloane is another of the many talented photographers
Ewa Brzozowska is yet another talented Polish photographer
Et cetera

Ik zou zeggen als je niks te vertellen hebt, kun je beter je mond houden!


Bill Kane supremnudes: beelden gecombineerd met Russische Typografie. In de stijl van het suprematisme.

Max Dohle @ 14:14 | link |