Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

29.7.05

Vrijdag logdag

Brabant Blogt

Een stadslog daar kan ik me iets bij voorstellen, maar een provincielog! Ja vanuit toeristisch oogpunt, bijgehouden door het VVV. Maar verder lijkt het me allemaal misplaatst provincialisme. Daarvoor moet je in Brabant zijn. Brabant heeft een blog. Heet Brabant Blogt.

Stel dat dit niet "Brabant Blogt" maar "Friesland Blogt" was. En ik deed een oproep om een mede/gast logger. De mailtjes zouden binnen stromen, verzonden door stoere friezen met de pompeblêdden op hun voorhoofd getatoeëerd. Waarom hebben wij Brabanders dat niet? Want is er nu niemand die onze provincie een warm hart toedraagt, en wil komen loggen op dit log?.........................Ik ben dus nog steeds op zoek naar versterking om mee te helpen "Brabant Blogt" een vertrouwde thuishaven te maken voor alle Brabanders.

Dat bedoel ik maar. Niemand loopt er warm voor. En veel gepost wordt er ook al niet. En de voertaal is ook al niet Brabants.

Voor wie het niet weet: Brabant ligt onder de grote rivieren.


Waar gaat het over? Over musea, bedrijfsleven, het Brabants, Brabantse steden, andere provincies, Brabantse schaatsers, Brabantse ...... Ik kom er zelden in Brabant en zij - de Brabanders zelden in de Randstad. Brabant, het donkere zuiden.

"Elke Brabander heeft een droom en dat is een eigen tracktor hebben", Zegt Gustaaf van Brabant blogt. Zo is het maar net. Hier op de zaak lopen ook wat Brabanders rond, het bedrijf heeft ze een verbod opgelegd om houdoe te zeggen. Bij elke overtreding moet er tien euri in de houdoe-pot.

Hoe komt het eigenlijk dat Brabanders fier zijn op hun provincie en Zuid-Hollanders bijvoorbeeld niet? Misschien omdat Brabant meer eenheid heeft in landschap en taal en godsdienst. Zuid-Holland is wat dat aangaat een ratjetoe, een heerlijk ratjetoe zou Pipo zeggen!

Max Dohle @ 05:36 | link |