Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

23.6.05

Wiki wiki

Taalpost becommentarieert elke week een actueel woord. Deze week is 'wikitorial' aan de beurt (wiki wiki is Hawaïaans voor 'dynamisch'): een online krantenartikel dat met speciale software door de lezers aangevuld en aangepast kan worden. Los Angeles Times bood deze mogelijkheid sinds 14 juni op zijn website, maar er werd teveel misbruik van gemaakt dus het was al snel
einde wikitorial. Jammer, want het concept is goed. Kijk maar naar Wikipedia, daar werkt het wel. Daar houden moderators de inhoud in de gaten.

Zou het succes van Wikipedia liggen aan het vrijwillige karakter? Alle Wikipedisten, inclusief moderators, zijn enthousiastelingen die niets voor betaald krijgen voor hun wikiwerk. De moderators van de LAT zullen hoogstwaarschijnlijk gewoon in dienst zijn (geweest). Ergo: wikitorial kostte de LAT gewoon te veel geld.

Manon @ 08:46 | link |