Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

17.6.05

Vrijdag logdag


Marina

Ik heb het blog al eerder besproken, Marina's weblog, maar er is reden om opnieuw bij haar weblog stil te staan. Marina heeft namelijk vorige week kennis gemaakt met haar biologische moeder in Griekenland. Het is een jarenlange zoektocht geweest - naar haar echte moeder - en en het gaf uiteraard een hoop zenuwen vooraf. Wil ik haar wel ontmoeten? Wil ze mij wel ontmoeten? Weet haar huidge gezin van mijn bestaan? Allemaal vragen die eerst opgelost moesten worden. Het lijkt sterk op het sentimentele tv-programma Opsporing Verzocht, maar Marina heeft gelukkig besloten dat programma er buiten te laten en zelf naar Griekenland af te reizen.

Het verhaal is beladen, maar ik zal er kort over zijn: haar biologische moeder heeft Marina na haar geboorte ter adoptie aangeboden, omdat zij ongewenst zwanger was en haar familie ook vond dat zij het kind moest afstaan (zoals dat gaat in schaamteculturen). Haar biologische moeder bouwde daarna met een nieuwe man een nieuw leven op, met de geboorte van halfbroers en - zusjes van Marina. Marina groeide op in Nederland, maar heeft inmiddels gebroken met haar adoptiemoeder. Ze is getrouwd, heeft twee dochters en woont in Hilversum (voor gemeente-ambtenaren: is woonachtig in Hilversum).

Laten we beginnen bij het begin: de voorbereiding van de reis, het uitzoeken van de foto's van haar leven om die in Griekenland te laten zien. De foto's vertellen Marina's levensverhaal in beelden. Daar was 'Griekenland'natuurlijk uiterst benieuwd naar.

Daarna kunt u via de ontknoping in omgekeerde volgorde het verhaal lezen van deze emotionele ontmoeting. Zakdoeken bij de hand! Het is allemaal nog vers dus er zullen zeker nog meer berichten volgen op het blog.


Max Dohle @ 08:40 | link |