Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

20.6.05

Vrijdag conferentiedag

Voor de hvds-nar was het de gebruikelijke logdag, enkele van zijn collega's (qua hvds dan, niet qua nar) hadden afgelopen vrijdag wat anders aan hun hoofd. Zij reisden af naar Utrecht voor de jaarlijkse STIC-conferentie. STIC staat voor Studiekring voor Technische Informatie en Communicatie, een soort van beroepsvereniging voor technisch schrijvers. De studiekring zelf zal dit wel wat kort door de bocht vinden, www.stic.nl meldt immers: 'STIC omvat professionals uit verschillende vakgebieden zoals schriftelijke communicatie, visuele communicatie, information design, interaction design, multimedia, onderwijskunde en marketing.' Tja, inderdaad meer dan alleen technisch schrijvers.

Vrijdag was er dus de jaarlijkse conferentie en als sponsor kon dat de afdeling technische communicatie van Hendrikx Van der Spek natuurlijk niet ontbreken.

Merkwaardig thema leek het ons: 'Technische communicatie en emotie'. Geef toe, emotie is niet het eerste waar je aan denkt bij technische communicatie, De conferentie maakte echter duidelijk dat er toch allerlei raakvlakken zijn. Zo stelde Francien Malecki van Eden Design & Communication dat handleidingen en formulieren de lezer zouden moeten 'verleiden' om gelezen dan wel ingevuld te worden. Zij past hiertoe magazine-achtige technieken toe: een prikkelend verhaal vonden wij…

Maar goed, er is natuurlijk nog heel veel meer boeiends te schrijven over de conferentie. Als ik u mag verleiden: binnenkort op www.hvds.nl een uitgebreider verslag, tezamen met enkele foto's van geëmotioneerde deelnemers.

Paul @ 16:41 | link |