Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

10.6.05

Elfletterig

Er zijn woorden en zinnen die vertellen wat ze zijn. Een soort onomatopee├źn eigenlijk. Voorbeelden zijn: "in deze zin lees je zeven woorden", "vijflettergrepig" en "een zinnetje met drie├źndertig letters". Maar ik wil het met u hebben over elfletterig. Aan dit zichzelf uitleggende woord is een website gewijd, Weblogement geheten. Op deze kunstzinnig zeer verantwoorde site verschijnt dagelijks een logbericht met een elfletterig woord als onderwerp. In de woordtopelf staat kubusduimen op nummer 1. Ik zelf, jmichielsen, voel me zeer thuis op deze stek.

Bijzonder aan de site is verder dat het de eerste is die laat zien dat horizontaal scrollen niet altijd irritaties hoeft op te roepen. Horizontaal scrollen is eigenlijk heel natuurlijk.

Een aanbeveling.

Johannes @ 10:20 | link |