Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

4.5.05

Vlog

Het lijkt een tikfout, het woord 'vlog'; de b-en de v-toets zitten tenslotte dicht bij elkaar… Maar niets is minder waar. Een vlog is een nieuw soort blog: een videoblog. Met andere woorden een weblog gevuld met video’s in plaats van tekst. Webloggen begon ooit met tekst, toen foto’s, toen foto’s-gemaakt-met-het-mobieltje (moblogs) toen stem (podcasting) en nu bewegende-foto’s-met-stem, zeg maar.

Tsja, wat moet je ervan denken…Er zijn een hoop niet-loggers die een weblog (met tekst en hier en daar een fotootje) op zich al exhibitionistisch vinden - laat staan als je er filmpjes van je omgeving op zet. Maar waar je met tekst zaken nog een specifieke draai kunt geven, zaken kunt uitlichten en andere zaken kunt verdoezelen, kan dat met filmpjes eigenlijk niet. Natuurlijk kun je ze wel bewerken, maar dan wordt vlogging een dagtaak en da's vast niet de bedoeling...

Op zich vind ik het idee leuk, een weblog met filmpjes. Bijvoorbeeld om (relatief) anonieme stukjes uit iemands leven in een totaal ander land ook te zien (zie bijvoorbeeld dit vlog uit Nieuw-Zeeland). Maar anders wordt het wanneer je als moderne alleenstaande vader filmpjes maakt van het verschonen van de luier van een van je kids...brrr.

Meer over vlogging is te vinden op www.videoblogging.info.

Martine @ 10:42 | link |