Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

12.5.05

Intelligente site

Op de site 20Q groeit een neuraal netwerk. Hoe werkt het? U neemt een onderwerp in gedachten en beantwoordt vervolgens twintig vragen. 20Q 'raadt' dan aan welk onderwerp u denkt. Komt 20Q er niet uit in 20 vragen, dan kunt u uw onderwerp toevoegen aan de database. Zo dijt het 'neural-net' steeds verder uit.

Op de Nederlandstalige 20Q kwamen mijn onderwerpen 'printer' en 'korstmos' netjes tevoorschijn. Met 'bauxiet' kwam 20Q een eind in de goede richting (steenkool), maar mijn 'perzik' leverde in eerste instantie 'racquetbal' op. Waarschijnlijk omdat de categorie 'Vegetable' in het Nederlands is vertaald met 'Plant'. En een perzik is geen plant, dacht ik logisch, dus heb ik de categorie 'Anders' gekozen... Of is dit weer een stevig staaltje vrouwenlogica?

Manon @ 11:34 | link |