Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

6.4.05

Gaan weblogs dan toch de cms'en vervangen?

In een interview met Bas Vlugt vertelt Michiel Frackers op zijn kladblog over de vervanging van kostbare content managementsystemen door goedkope blogsoftware:

'Zoals elke uitgeverij had ook Quote Media ooit een content managementsysteem van, inclusief aanschaf en onderhoud, ruim een miljoen. Dat is vervangen door weblog software van 150 dollar. En niet alleen die van Quote maar ook de websites van Santé en Elle Girl. Dat is toch fantastisch? Het kost bijna niets en toch zie je op deze websites de uitstraling van de bijhorende tijdschriften terug. Die stap gaat elke uitgever maken, VNU BP is er ook al mee aan het experimenteren.’

Hij vergat er nog bij te zeggen dat weblogs ook voor de schrijver veel gemakkelijker te hanteren zijn dan de meeste cms'en.

Willem Hendrikx @ 16:36 | link |