Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

22.3.05

Weggebruikers overvoerd met onduidelijke communicatie

Soms krijgt u een brief van de gemeente die veel te lang is en waar u geen touw aan vast kunt knopen. Het ergste wat er kan gebeuren is dat die brief bij het oud papier belandt en dat u uw paspoort niet op tijd verlengt.

Erger wordt het als u als weggebruiker de voor u bestemde overheidscommunicatie niet begrijpt. Oftewel: als de verkeersborden te talrijk en niet duidelijk zijn. Stel dat u fijn in uw Porsche met 180 over de A2 zoeft en het bord "Wegversperring" staat te dicht op de wegversperring zelf...

Uit onderzoek door de ANWB en haar zusterclubs blijkt dat er te veel en te onduidelijke verkeersborden staan in Europa, zo meldt Teletekst. Probleemlanden zijn vooral Oostenrijk, Belgiƫ, Duitsland, Spanje en Italiƫ. Onveilige situaties en toeristen met onnodige parkeerboetes zijn het gevolg.

Ook op het vlak van de non-verbale communicatie ligt er voor de overheid dus nog een dankbare taak.

Johannes @ 16:05 | link |