Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

11.3.05

Vrijdag logdag

In de Heere

Reliblogs, zo noem ik ze maar even, schijnen er heel veel te zijn. Ik ben daar niet zo mee vertrouwd, ook niet met de doelgroep. Ik vind hun wegen vaak ondoorgrondelijker dan die van God. Ik zou zeggen geloven dat doe je maar in de kerk. Maar in deze rubriek kan ik er niet omheen en toevallig stuitte ik op zo'n blog met onder meer deze tekst:
Het is nu al 2005 de tweede week, en tijd voor een nieuw leven. een leven die al mijn dromen eens tot een realiteit gaat brengen. de dingen waar ik jaren naar streef, de dingen waar ik al jaren over nadenkt, suggereer en uiteindelijk niet doet.
Een nieuw leven. een leven met God. een leven om iets te gaan ondernemen! Niet alleen maar doeloos op deze aarde zwerven, voor een monitor met grafische beelden, en allerlei soorten letterkunde. een leven die meer inzicht geeft voor de grote toekomst!
Dit is natuurlijk allemaal heel krom Nederlands, maar daar gaat het me nu niet om (hij heeft vast vriendjes die beter opgelet hebben op school). Het is die verdomde opgewektheid die me dwarszit.

Ik raak ook in verwarring door dit blog. Christenen - protestanten dan - zijn in mijn ogen altijd overfatsoenlijke mensen. Ze verwarren de leer van Christus vaak met burgermansfatsoen. Balkenende heeft dat ook, als het over normen en waarden gaat zegt hij alleen maar: 'fatsoen moet je doen'(ook al krom Nederlands want fatsoen kun je niet doen). Christenen vloeken niet, hebben ontzag voor autoriteit, werken hard, klagen niet, maar wat lees ik hier:
Ik moest ook even naar huis om mijn autopapieren te halen, om die later te overhandigen aan de politie die mij beweerde dat ik 130 reed op een weg waar je 80 mag. Ik kon die lompe betonne achtelijke smeris niet duidelijk maken dat mijn auto dat nooit ga halen in dat korte stukje tussen twee rotondes. Toe zei hij " je mag mazzel hebben, dat er 7 km correctie omzit, anders ben je hem kwijt". de LUL.
Is hier een christen aan het woord? Wat is er in hem gevaren? De duivel wellicht?

Afijn, hier ga ik maar niet meer langs. Iets leuks tot slot. Dit blog, niet over nadenken, gewoon in stilte van genieten! Geniaal!

Max Dohle @ 08:06 | link |