Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

17.3.05

Vrijdag Logdag

Dooce

Dooced betekent ontslagen omdat je op je weblog over je collega's en klanten schreef. Dat bloggers om die reden eruit geknikkerd zijn, is regelmatig in het nieuws. Een van hen is de webdisigner Heather B. Armstrong. Nu kan ze zich wel voor haar kop slaan, hoewel ze ook in wrok omziet.

Heather is nu huisvrouw en moeder: I am a Stay at Home Mom (SAHM) or a Shit Ass Ho Motherfucker. I do both equally well. Ze groeide op in een mormonengezin in het zuiden van de VS en leerde later via haar werk de harde wereld van de sex, drugs en rock&roll van de elite kennen. Alles wat we denken over sterren is waar, weet Heather inmiddels uit eigen ervaring.

Haar huidige blog met de naam Dooce wordt enorm gewaardeerd in de VS. Het is dan ook een uitstekend geschreven en vormgegeven familyblog. En een zeer vermakelijke blog. Heather schrijft over het gezinsleven en de opvoeding van haar dochtertje. Dat levert hilarische berichten op.

Neem bijvoorbeeld haar overpeinzing bij het voorlezen van een prentenboek over Good Dog Carl:I just knew that there was an adorably ferocious rottweiler on the cover and what kid doesn’t love a story about a monster with fangs that just might be eating his own feces? Dogs do that sort of thing. Think about THAT next time you put Mr. Pebbles in your purse.
Geweldig! Vervolgens leest Heather het boek daadwerkelijk voor aan haar dochtertje.

Alles is goed aan dit blog: het ontwerp is mooi, het blog is gebruiksvriendelijk, de koppen zijn raak en geestig en de berichten uitstekend geschreven. De berichten zijn niet alleen hilarisch, maar geven op deze manier ook een goed inzicht in de alledaagse uitdagingen waarvoor opvoeders zich gesteld zien. Zo triviaal is dat allemaal niet. Je moet anders dan op je werk vaak heel direct kunnen reageren. Veel tijd voor reflectie is er niet.

Vergeleken bij Heather zijn alle veelgeprezen bloggers in Nederland volstrekte amateurs. Die staan nog met hun voeten in de blogklei.

Max Dohle @ 06:45 | link |