Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

8.3.05

Dievencode

De Dievencode, het zou een titel kunnen zijn van een spannend boek. Maar het lijkt geen fictie...

Volgens De Volkskrant zijn er op Amsterdamse huizen tekens gevonden, waarmee dieven elkaar op de hoogte houden van de huizen en hun bewoners. De Amsterdamse politie heeft de tekens weten te ontcijferen en komt tot de conclusie dat de streepjes, tekens en tekeningen op de muren wel degelijk geheime boodschappen van het dievengilde bevatten.

Zo waarschuwen dieven elkaar voor gewapende bewoners, de aanwezigheid van honden of juist voor de afwezigheid van kostbaarheden. Soms zijn de tekens duidelijk zichtbaar en soms zijn ze subtiel boven of onder de brievenbus gekrast. Maar... niet ieder teken is afkomstig van een dief. Ook de nieuwe postbode of krantenjongen zet wel eens een teken neer als geheugensteuntje.

Hier zit toch een goed verhaal in of minstens een spannende aflevering van een politieserie?

Marleen @ 09:13 | link |