Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

21.2.05

Internationale dag van de moedertaal

Ik zou het toch helemaal gemist hebben als ik de Taalpost niet had gehad. Ik wist helemaal niet dat er zo'n speciale taaldag bestond! De UNESCO 'viert' deze dag al zes jaar. Dit jaar staat de dag in het teken van braille en gebarentaal.

Gebarentaal is mooi, helemaal als er in gebarentaal gedicht wordt. Tijdens mijn studie Communicatiekunde in Utrecht heb ik een uitstapje gemaakt naar een semester 'Gebarentaal en patholinguïstiek' in Amsterdam. Naast de theorie over gebarentaal en de belangrijkste taalstoornissen kregen we ook praktijkles in gebarentaal. Onze docent was Wim Emmerik, een ontzettende charmeur. Tijdens een werkcollege droeg hij een gedicht voor, adembenemend! Wim heeft meegewerkt aan een net verschenen DVD + boek met vijf filmgedichten en toelichtingen: Bewogen (ISBN: 9054448962, 19,95 euro) . Ik ga nu nog even snel naar de boekhandel.

Manon @ 17:15 | link |