Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

17.2.05

Gmail

De helft van de Gmail-gebruikers komt van Hotmail. Hotmailers stappen dus massaal over op Gmail (of is Gmail is de Hotmail van nu). Dat blijkt uit onderzoek. Zelf gebruik ik Gmail alleen als berging. Dat is erg handig. Iedereen die wel eens een PC-crash heeft meegemaakt weet hoe het is om bestanden kwijt te raken. Ik heb ze veilig voor de relatieve eeuwigheid gestald op Gmail. Hotmail daarentegen moet je alleen in de vakantie gebruiken. Online-sollicitanten die hotmail gebruiken zijn bijvoorbeeld volstrekt kansloos op de arbeidsmarkt.

Gmail heeft overigens een briljante strategie gekozen om klanten te werven. Je kunt alleen op uitnodiging van een andere gebruiker een account krijgen. De gedachte leeft daardoor dat Gmail exclusief is. Maar in de praktijk blijkt dat Gmail aan zijn gebruikers eindeloos de mogelijkheid aanbiedt om anderen uit te nodigen.

Max Dohle @ 10:42 | link |